COLIPLEX - Fabricación y distribución de Bolsas de Basura y Sacos de Rafia

El Blog de Coliplex

Toda la actualidad de nuestra empresa

Josep Alsina, gerent de Coliplex, ha estat entrevistat aquest dissabte pel Diari de Girona, gràcies a BBVA

Josep Alsina Ferrer - Gerente de Coliplex S.L.

«Som una empresa sostenible, el 80% del que fem és de material reciclat»

L’empresa Coliplex S.L, establerta a Llofriu, Palafrugell, va néixer l’any 1970, però la seva visió d’empresa ha anat evolucionant amb els anys. Inicialment feien sacs per a la indústria surera i ara fabriquen bosses de plàstic amb material reciclat.

Quant fa que existeix l’empresa?

L’empresa té 50 anys, el meu  pare la va crear l’any 1970 i es dedicava a fer sacs per a la indústria surera del Baix Empordà. Hi havia els talers i les màquines de cosir. Amb el temps les fàbriques de taps de suro han deixat d’enviar el material als cellers amb sacs, ara ho fan amb caixes i amb bosses de plàstic especials i a nosaltres ens va baixar molt la feina. Jo vaig apostar per les bosses d’escombraries i em va sortir bé. Fem bosses des de l’any 2007.

I com creus que ha evolucionat el mercat i l’empresa?

Hem crescut molt. Nosaltres som una empresa petita, però érem dues persones i ara som 10 i treballem molt, les màquines treballen 24 h de dilluns a divendres.

Quina és la vostra feina?

Ara mateix fabriquem bosses de plàstic. El 80% del que fem és de material reciclat, sobretot les bosses de plàstic. Ara també hem començat a treballar amb material biodegradable. Som una empresa sostenible: comprem reciclat i tornem a fer bosses que ja havien sigut bosses. Per tant no gastem plàstic, reciclem el que ja hi ha.

Coliplex-,-Diari-de-Girona

Què us fa destacar de la resta?

La qualitat. Vam apostar per comprar màquines italianes una el 2014 i les altres el 2016 i el 2017. Ara en tenim cinc i tres són molt noves. Tenim una empresa mitjana petita però en lloc d’ampliar la mida de l’empresa vam apostar per la maquinària. Som molt competitius i seguim tenint el funcionament d’empresa familiar que ens fa molt àgils.

Com funciona la relació amb el client?

Fem que sigui molt propera, per exemple jo solc tenir un tracte directe amb el client o si no el té el comercial. Són clients habituals i amb alguns a la llarga hem arribat a construir una amistat.

Quants clients teniu actualment?

Ara tenim uns 600-700 clients i treballem amb un centenar d’empreses. Hi ha uns 100 clients amb els quals habitualment tenim comandes.

Quin és el vostre objectiu?

La idea es mantenir-nos com estem i anar renovant maquinària. Ara, justament, estic mirant una màquina perquè ens arribi d’aquí a uns dos anys. Però quedar-nos més o menys on estem. I fer les coses bé.

Des de quan treballeu amb BBVA?

Jo ho recordo com si fos des de sempre, des dels 70, diria jo. Va ser el primer banc del meu pare, deu fer uns 40 anys. És casi una relació familar, tot i que als bancs canviïn les persones. Per a mi és important aquest tracte personal. A mi m’agrada parlar amb els clients i si tenen algun problema, mirar de solucionar-lo.

Com valores el tracte amb el banc?

Molt bo, quan nosaltres hem necessitat «el paraigua» que deia el meu pare, ens l’han facilitat, mai hem tingut cap problema.

Com valores la banca per internet i l’aplicació?

En el nostre cas, que estem establerts a Llofriu, i es troba fora del nucli de Palafrugell, constantment hauríem d’anar al banc per fer remeses i pagarés i ara tot es pot fer des d’aquí i en lloc d’anar-hi cada dia, un cop a la setmana ens arribem al banc o venen ells. Abans el banc no et venia a veure mai i ara venen ells. Però moltes coses remeses i rebuts domiciliats ho fem per internet.

Utilitzem el Netcash principalment i és una gran facilitat perquè no ens hem de desplaçar i perdre temps. BBVA sempre ens ha ajudat, que és el que es busca d’un banc.

  • AGNÈS SANTOS GIRONA.
  • Espai proporcionat per BBVA empreses en el Diari de Girona.

BUSCAR

SÍGUENOS EN FACEBOOK

ENTRADAS RECIENTES

Compartir esta página

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Email
COLIPLEX - Fabricación y distribución de Bolsas de Basura y Sacos de Rafia

SOLUCIONES SOSTENIBLES
EN EMBALAJE FLEXIBLE

¿Desea contactar con nosotros?

© Coliplex S.L. 2024 – Página desarrollada por iPow  e-commerce